Miért tabu, hogy ki mennyit keres?

Miért olyan nagy titok a fizetés vagy akár csak az átlagfizetés? Nyugaton az álláshirdetésekbe többször beleírják, mennyi bért tudnak kínálni a munkáért, nálunk viszont még ez sem történik meg. Miért alakult ez ki így? Miért tabu, ki mennyit keres vagy egy cég mennyit kínál egy adott pozícióért?

Elolvasom »

A keresztirányú képzés

Keresztirányú képzésről (cross training) beszélünk akkor, ha a vezetők arra ösztönzik a dolgozókat, hogy tanulják meg egymás munkakörét. Ezek a technikák a dolgozók számára azért is előnyösek, mert így több munkafolyamatra lesz rálátásuk, ami növeli előléptetési esélyeiket. A szervezet haszna pedig a hiányzásból vagy fluktuációból fakadó gondok mérséklődése lesz. A következő cikkben néhány amerikai cégtulajdonos véleményét foglaljuk össze a keresztirányú képzésről.

Elolvasom »

Munkahelyi egészségfejlesztés amerikai módra

Egy vállalat termelékenységét, profitját kedvezően befolyásolja, ha a dolgozók egészségesen, kiegyensúlyozottan látják el teendőiket. A munkahelyi egészségfejlesztő programok bevezetése a vállalatoknak megéri, mert a helyes életmódra való felhívás kevesebbe kerül, mint a betegszabadságért, táppénzért vállalt költségek

Elolvasom »

Amerika élen jár az utódok kiképzésében

A General Electric, a Procter and Gamble, a PepsiCo, a Citigroup és a Johnson and Johnson végzett az első öt helyen a Hay Group Tanácsadó cég és a Chief Executive Magazin által tavaly végzett kutatásban, amelynek célja az volt, hogy kiderítse, mely vállalatok érik el a legjobb eredményeket a jövő vezetőinek képzésében.

Elolvasom »

Kevés nőt vonz az interim menedzsment

A nőkből kiváló interim menedzser válhat, mégis kevesen választják közülük ezt a karrier-lehetőséget. Bár anyagilag is megéri e területen dolgozni, a nők többsége nem szereti a bizonytalanságot, egy szervezet részévé akar válni, a hagyományos életmódot, a hagyományos női és férfi karriert vallja valamint családcentrikus.

Elolvasom »

Vállalatok, ahol érték a nő

Több hazai vállalatnál jelentős számban dolgoznak nők, akiket többféle programmal is támogatnak. A Budapest Banknál például Women's Network hálózat működik, a Drogerie Marktnál kismama programokkal és részmunkaidővel segítik a hölgyeket, a British American Tobacco pedig Baba-mama szobát is működtet.

Elolvasom »